logo

 

Sfeervol logeren in landelijk Normandië

 

 

| Home | Actueel | de Gîte| Prijzen & Arrangementen | Omgeving | Links | Contact |

welkom: fles poiré
huisverkocht
blauwe vaas in grind
dejeuner sur l'herbe
detail borders juli 2010
de tractopelle
detail border juli 2010
schotse hooglanders
voegwerk
voorzijde gite juli 2010 - 2
gevoegde muur met trap
detail borders juli 2010


Oktober 2016
Ook dit jaar zijn we weer in de prijzen gevallen bij Zoover. Met een nieuwe opzet met nominaties en stemrondes zijn we geeindigd in de top van de best gewaardeerde vakantiehuizen in Frankrijk. Met een gemiddelde waardering van meer dan 9,4 hebben we de Zoover Orange Award 2016 verkregen. Wij willen iedereen die op ons heeft gestemd van harte bedanken!

zoover award orange 2016

September 2015
Tour de France 2016
De Tour van 2015 is nog maar net afgelopen, of hier in la Manche, Normandie, maken we ons al weer op voor de Tour van 2016. Met maar liefst ‘Le Grand Départ’ op zaterdag 2 juli en 3 étappes hier in ons Departement worden de tour-liefhebbers goed in de watten gelegd ;
Mont-Saint- Michel naar Utah Beach (op 2 juli),
Saint-Lo naar Cherbourg (op 3 juli), en
Granville naar een nu nog onbekende bestemming (op 4 juli).

Drie étappes hier redelijk dicht in de buurt! Willen jullie dit spektakel  ook meemaken?
De gite is in die periode nog beschikbaar. Vanwege de Tour de France verhuren we het huis dan als blok van 2 weken; van 25 juni – 9 juli 2016.

Tour de France 2016 Grand Depart

Update juni 2015
Esprit du Bocage weer in de Top 10 beste vakantiehuizen van Frankrijk!
Voor het tweede jaar op rij heeft Esprit du Bocage de Zoover Award Gold gewonnen! Met weer een plek in de Top 10 Beste Vakantiehuizen in Frankrijk zijn we supertrots. Met dank aan onze gasten die ons gewaardeerd hebben met mooie beoordelingen op Zoover.

zoover award gold 2015

Update april 2014
Esprit du Bocage in de Top 10 beste vakantiehuizen van Frankrijk!
Dit jaar heeft de onafhankelijke beoordelings-site Zoover voor het eerst een ranking gemaakt van de best gewaardeerde vakantiehuizen in Frankrijk.  De beste 25 hebben de Zoover Award 2014 gekregen.  Van de circa 4.000 geregistreerde vakantiehuizen, is onze gîte Esprit du Bocage geeindigd op de 6e plaats met een gemiddelde waardering van 9,42. Kijk  hier voor het overzicht van de beste 25 vakantiehuizen van Frankrijk.

zoover award 2014

Update september 2013
Normandie maakt zich op voor de 70-jarige herdenking van de 'Operatie Overlord', ofwel de D-Day invasie van juni 1944. Gedurende de eerste week van juni 2014 vinden tal van herdenkingsplechtigheden en feestelijke activiteiten plaats om de overwinning van de geallieerden te vieren. Maar ook gedurende het gehele jaar kunnen tientallen musea, sites en monumenten bezocht worden. Vanuit de gîte zijn ondermeer de landingsstranden van Utah Beach en Omaha Beach prima te bereiken. Klik hier voor meer informatie.

logo herdenking DDay 70 jaarutah beach

Update mei 2013
Dankzij de beoordelingen van onze gasten, hebben we dit jaar ook weer de vermelding 'Zoover Highly Recommended' verkregen.
Onze gemiddelde waardering is gestegen naar 9,5..!
Ook zin in een vakantie bij 'Esprit du Bocage' ? Informeer naar de beschikbaarheid van onze gîte.

Zoover Highly Recommended 2013

Update februari 2013
Esprit du Bocage is gelegen tegenover een beschermd natuurgebied; het moeras- en veengebied van 'la Tourbière de la Lande Mouton'. Sinds kort zijn hier wandelpaden aangelegd. Op zo'n 800 m van de gîte ligt de entrée naar dit mooie gebied. Als je geluk hebt, kom je in de 'Tourbière' oog in oog te staan met één van de Schotse Hooglanders die het gebied natuurlijk begrazen.
Bekijk de schitterende foto-reportage van de natuur- en landschapsfotograaf Francois Nimal.

wandelpad in de tourbiereschotse hooglanders begrazen het gebied

Update oktober 2012
Deze maand hebben we weer een nieuw label veroverd; “Accueil Vélo”. Dit label geeft aan dat onze service en de voorzieningen van onze gîte ook toegespitst zijn op de fietsende vakantieganger. Bij de keuring is ondermeer gekeken naar de beschikbaarheid van voorzieningen als een afsluitbare schuur/garage, reparatiemateriaal, kaarten en routes. Belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van het label  is ook de nabijheid van een officieel fietspad; in ons geval een “Voie Verte” (een voormalige spoorlijn, waarover nu gefietst kan worden) op 5 km. En natuurlijk kunnen we ook zorgen voor huurfietsen (ATB's), en ook een tandem behoort tot de mogelijkheden.
Wij zitten aan een “Voie Verte” die deel uitmaakt van een aantal interessante en grotere fietsroutes:
De route Parijs – Mont Saint-Michel (www.veloscenie.com)
De route Mont Saint-Michel – Utah Beach (www.normandie-cote-nature.com)
De routes van “Tour de Manche” dat fietspaden in Normandie en Bretagne verbindt met die van Devon en Cornwall (www.cycle-west.com)
Meer informatie over fietsen in Frankrijk en het label “Accueil Vélo” vind je ondermeer op www.francevelotourisme.com

label accueil velologo veloscenie

Update juni 2012
We gaan met onze tijd mee.
Esprit du Bocage is nu ook op Facebook te vinden: www.facebook.com/espritdubocage
Vind ons leuk, en deel ons met al je vrienden!

facebook logofacebook like-button

Update mei 2012
Nog meer leuk nieuws. Zojuist hebben wij vernomen dat we het keurmerk "Zoover Highly Recommended 2012" hebben verkregen! Eigenaren van vakantieverblijven verdienen dit predicaat op basis van de beoordelingen op Zoover. "Highly Recommended" accommodaties scoren een 8.5 of hoger op Zoover. Na 20 beoordeling scoren wij nu 9.3. Klik hier om de beoordelingen te lezen.

highly recommended Zoover 2012

Update maart 2012
Leuk nieuws! Deze maand zijn wij, met onze gîte, uitgeroepen tot de winnaar van de allereerste “Prix Coup de Coeur” van Gîtes de France (GdF) Manche. Deze wedstrijd is uitgeschreven onder de 60 nieuwe gîtes in het departement Manche in 2011. Door een jury bestaande uit medewerkers van GdF, enkele gîte-eigenaren, een architect en de persvoorlichter van Manche-Tourisme zijn wij uitgeroepen tot winnaar. Afgelopen 8 maart is de prijs (een glazen trophée en een cheque van 500 Euro!) uitgereikt in aanwezigheid van de jury, de présidente van GdF Manche, onze burgemeester, vertegenwoordigers van de lokale toeristenorganisaties en de pers. Klik hier voor het persbericht wat is uitgegaan.

Update oktober 2011
Ook dit najaar is de gîte goed bezet. We hebben nog één weekje beschikbaar in oktober; van 22 tot 29 okt. Ook in de tweede helft van november hebben we nog ruimte. Dus wees er snel bij. Naast het label "Gîte de Charme", zijn we sinds september ook de trotse bezitter van het label "Gîte au Jardin" van de Franse verhuurorganisatie Gîtes de France. Wij zijn hiermee de twaalfde gîte van de bijna 700 gîtes in la Manche. Een mooie beloning voor onze inspanningen.

logo gite au jardinborder

Update augustus 2011:
Na een lang, warm en droog voorjaar (3 maanden geen regenval!) zitten we inmiddels midden in het hoogseizoen. De boekingen voor de gîte lopen voorspoedig. We hebben heel wat tevreden gasten mogen ontvangen. Een aantal van hen hebben op Zoover een fantastische beoordeling gezet.

Esprit du Bocage
 

Update december 2010:
Intussen is het ook hier weer helemaal winter geworden. Dat levert weer mooie plaatjes op. Ook de Mont Saint Michel is in sfeervolle feestverlichting gezet.

gite in de sneeuw december 2010mont saint michel in de kerstverlichting


Voor de liefhebbers; de karavaan van de Tour de France zal aanstaande zomer voor het eerst in 5 jaar Normandië weer aandoen. Op donderdag 7 juli zal de 6e etappe van Dinan naar Lisieux plaatsvinden. Deze etappe van 226 km, de langste in de Tour, loopt voor een deel door de Bocage Normande . Nog net niet langs onze voordeur, zal het peloton op zo’n 14 km afstand van ons huis langs komen. Wielerfanaten helaas; de week van 2 – 9 juli is reeds geboekt…

logo Tour de Francepeleton Tour de France

Update november 2010:
Het eerste seizoen met de gîte zit erop. Hoewel we pas laat in het seizoen zijn opengegaan, hebben we een fantastisch eerste jaar gedraaid, met veel leuke, enthousiaste en tevreden klanten. Ook voor het komende jaar beginnen de boekingen al weer te lopen.
logo Gites de FranceDe gasten van het afgelopen jaar kwamen uit Nederland en België. Om ons ook op de Franse markt te kunnen richten, hebben we ons aangesloten bij het netwerk van “Gîtes de France”.  Eind oktober zijn we bezocht door deze organisatie om te beoordelen of we aan alle criteria voldoen. Ook zij waren zeer te spreken over het resultaat van de verbouwing en de inrichting van de gîte. Zoals gehoopt, hebben we het label “Gîte de Charme” gekregen.

Update 19 juli 2010:
Het is gelukt! De eerste gasten zijn afgelopen zaterdag gearriveerd. Met hard werken, tot diep in de nacht en met hulp van onze kinderen en vrienden die in de laatste week kwamen bijspringen, hebben we het gered. Het resultaat mag er zijn, en we zijn er trots op. Kijk verder op de pagina de Gîte.

voorzijde met borders juli 2010lekkere luie ligbedden op het terras


Update 12 juli 2010:

Het is net zoals in tv series als “Het roer om”; hectisch, stress, en nog even heel hard werken. En met de enorme hitte van de laatste weken is de voortgang moeizaam. Alles is bijna klaar maar nog niet helemaal. Het wordt mooi! Zelfs de kinderen willen ons huis wel omruilen voor de gîte. Hieronder alvast een voorproefje van het eindresultaat van het terras en de tuin:

terras met uitzichthuis met terras


Update 23 juni 2010:
De eindspurt is begonnen. De tegelzetter is klaar, alle elektra is gemonteerd, de schuur is gebouwd en we zijn begonnen met het monteren van de keuken. Verder vooral nog veel schilderen, nog één wand binnen voegen en vloeren leggen. Nog even geduld, en we kunnen mooie foto’s maken! En natuurlijk veel shoppen om de inrichting rond te krijgen.
Op dit moment zijn voor deze zomervakantie alleen nog de laatste twee weken van augustus vrij, dus wees er snel bij.

houtkachelnieuwe schuurtegelvloer badkamer


Update 12 mei 2010:

De dakkapellen zijn inmiddels klaar, de trap is geplaatst en bijna alle wanden zijn gezet. Het gaat heel snel opeens. Onze dagen zijn gevuld met voegen, tuinieren, schilderen en het aansturen van de timmerlui en elektriciens. De tegels zijn besteld en de tegelzetter geboekt. De vaart zit erin!

nieuwe trap en tussenmuren in aanbouwdeatil voegwerk

vaasje tegen de achtergrond van de kalk/hennep-muurraampje in nieuw voegwerkdetail border mei 2010


April 2010:

Er is ondanks het slechte weer veel veranderd. Zo hebben we in januari de eikenbalken draagvloer kunnen plaatsen, met daar overheen een houten bouwvloer. Ook is de houtkachel geïnstalleerd. Vorige maand zijn de Velux-ramen geplaatst, waardoor er nu wat meer daglicht binnenkomt op de bovenverdieping. Het wordt er heerlijk ruim en licht. Verder is één van de binnenmuren geïsoleerd met een traditionele “kalk/hennep” stuclaag. Heel ecologisch verantwoord en organisch.
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de twee extra dakkapellen aan de voorkant. Een heel ander gezicht!

dakkapellen in aanbouwveluxen aan achterzijde

kalk/hennepstuclaaghoutkachel


De komende weken staan in het teken van isoleren, voorzet –en tussenwanden plaatsen en muren voegen.

eiken tussenvloerveluxen binnenkantisolatie werkzaamheden

 

En nu de ruwbouw zijn einde nadert, kunnen we ons ook gaan bezighouden met de inrichting. De eerste antieke kast is aangeschaft en het bad op pootjes is onlangs uit Engeland gearriveerd.Pagina laatst bijgewerkt op :15-Jan-2016